PVC (Polivinil Klorit) zemin kaplamaları, PVC'nin, asbest lifleri, bazı dolgu maddeleri ve renklendiricilerle karıştırılması ile üretilir. Özgül ağırlığı 2.00 kg/I dolayındadır. Isıl iletkenliği, su emmesi, yağ emmesi düşük, elektrik ve ses yalıtkanlığı yüksektir. Bileşiminde asbest bulunması nedeniyle aşınmaya ve bir dereceye kadar yanmaya karşı dayanıklıdır.

PVC döşeme karoları doğrudan doğruya PVC'den üretilebildiği gibi içerisine kalker tozu, asbest lifi gibi dolgu maddeleri değişik oranlarda katılarak farklı niteliklerde de üretilebilir. PVC oranı yükseldikçe malzeme esnekleşir ve aşınma dayanımı artarak kırılganlığı azalır. Bu karolar 1.8 ve 2 mm olarak iki ayrı kalınlıkta yaygın olarak 25x25, 30x30, 50x50 cm gibi boyutlarda ya da daha büyük boyutlarda özel olarak üretilmektedir.

PVC kaplamalar iki cinste üretilebilirler; PVC oranı düşük (% 20'den az) homojen kaplamalar ve çok tabakalı dolgu malzemesi üst yüzeylerinde ince şeffaf film bulunan nitelikli PVC kaplamalarıdır. Çok tabakalı PVC kaplamalar iki veya üç ayrı tabakadan oluşurlar. PVC zemin kaplama malzemeleri yağlara karşı duyarsızdırlar (Dolgusuz olanlar dolgulu kaplamalardan daha az hassastır). Bütün PVC kaplamalar soğuk, ateş ve kara karşı duyarlıdırlar.



Ürünlerimiz Ve Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Bize Ulaşın!